Nyt täällä on äänessä Emäntä Ite. Eli koiruudet on hiljaa. Balmer kuorsaa tuossa pöydän alla, ja Mimi nukkuu tutulla päivystyspaikallaan; ikkunalaudalla ( tekoturkistyynyn päällä ettei prinsessa palele :-) )

Oltiin tänään Balmerin kanssa eläinlekurilla, kun on viikon verran kurkku krohissut, ei siis mitään yskää, mutta jotain siellä nenäontelossa tai jossain oli. No, 14 vrk:n antibioottikuuri on nyt sitten pojalla; nenäontelon tulehdus tai jotain. Nukkuu nyt ainakin tyytyväisenä. Olinhan mä huomannut, että kaikki ei ollut hyvin, kun Balmer on muutaman päivän ollut tavallista äreämpi muille koirille ja komentanut Mimiäkin, jota ei ole enää aikoihin tehnyt. Ja on myös hakenut multa huomiota tavallista enemmän. Kyllä sitä on oppinut näiden vuosien varrella lukemaan noitten koiruleiden elekieltä ja tunnetiloja sen verran hyvin, että tiesinhän minä ettei kaikki ollut kunnossa. Muuten on äijä peruskunnossaan, eli ruoka maistuu ja rähinä käy. Että ei täällä mitään SAIRASLOMAA pidetä! Mullakin on joku tauti yrittänyt iskeä, mutta nyt luulen että se alkaa olla selätetty. Mä syön koko talvikauden semmosia immunostimulantteja kuin Antiwir ja Royal Jelly, niin että jos tauti iskeekin, niin siitä pääsee yli yleensä parin päivän niiskuttelulla. 

Jeps, mutta sitten itse asiaan, eli päät pilviin! Meillä on ton siipan kanssa tapana kuvata upeita pilvimuodostelmia, tai vaikkei upeita niin ainakin puhuttelevia tai uhkaavanoloisia sellaisia tai jotensakin vaan kauniita. Viime kesänä oli koko ajan mahtavia ukkospilvimuodostelmia, ja nehän näyttivät aikas mahtavilta siellä ulkosaaristossa. Tähän laitan nyt jotain kuvasaalista viime ja edelliskesiltä. Ei muuta kuin että pilvistä pitäköön!

Viime heinäkuulta, taustalla näkyy lähestyvä rankkasade -joka sitten menikin ihan toisaalle! Hyvä meille ettei mennyt picnic ihan pipariksi 

 Viime elokuulta oma mökkiranta; lähestyvä ukkosrintama kehittymässä vinhaa vauhtia

 Mimi ja Balmer uhmasivat ukkosmyrskyä ja menivät uimaan! Valaistusolosuhteet olivat MAHTAVAT mikä ei varmaan näissä pienikokoisissa kuvissa näy niin hyvin. 

 

 

 

 Edelleen sama päivä, hetkeä myöhemmin. Ukkosrintama kiersi toisaalta, ja satoi vasta parin tunnin kuluttua. 

Tässä on sitten taas kesältä 2010 heinäkuun helteiltä.

Ja tältä pilvet näyttivät vartin kuluttua.

Ja nää on sitten niitä poutapilviä, ilma oli KUUMA ja pilvet toivat välillä toivottua helpotusta paahteeseen. Päivä oli elokuun 23. 2010.

Sama päivä, kuvassa emäntä ite ja Ami sylissä sekä Balmer.

Saman päivän illansuussa alkoi tuuli nousta ja pilviä kerääntyä. Kovin kummoista myrskyä ei kuitenkaan nähty, vaikka nää pilvimassat eivät niin ystävällismielisiltä näytäkään!

Äippä ja poeka; Balmer

Ja tää on hauska kuva; tuuli nappasi kiinni aurinkovarjoon, ja isäntä lähti pelastamaan sitä. Aika hauska tilannekuva!

 

Balmermiettimässä syntyjä syviä myrskypilvien lähestyessä. Muistaakseni päivä oli heinäkuun 17. 2010.

 

Tällaisia pilviä näkyy kun säärintama on ainakin hetkellisesti muuttumassa.

 

Ampulli, Amsu, Amppunen, rakas Napataatiainen elokuussa 2010. 

 

Ja tässä kuvassahan näkyy KAIKKI oleellinen mitä tarvitaan "autiolla saarella"(paitsi parsonit!) : aurinkoa, Fiskarsin kirves ja kumisaappaat! Varsinainen "taide"kuva...

Halo-ilmiö. Näitä näkyi runsaasti kesällä 2010.

 

Ja näyttäähän noi ukkospilvet aika komioilta tuolla maaseudullakin!

 

 

Viimeisimpinä vaan ei vähäisimpinä; auringonlasku ja kesäyö heinäkuun 16. 2010 Ahvenanmaan saaristossa.