Kaivoin arkistoista tähän marraskuun pimeyttä ilahduttamaan muutaman kuvan otsikon teemalla. 

Mimillä oli alkuun hauska tapa kopioida jopa Balmerin asentoja.

Todella tehokasta kopioiminen on ollut tottelevaisuus-puolella; kun koirat ovat vapaana, ja minä sanon "paikka!", Balmer pysähtyy kuin seinään ja katsoo minua, ja alkuaikoina Mimi ihan selkeästi katsoi että miten Balmer toimi, ja teki itse sitten tismalleen samoin. Todella tehokasta. Näin minulla on nyt KAKSI todella tottelevaista koirulia. Balmer on aina ollut aivan poikkeuksellisen miellyttämishaluinen ja tottelevainen poika. Mamman oma kulti. Pikantilla temperamentilla. Mutta muutoinhan olisikin elämästä puuttunut kokonaan se suola...

Taustalla Mimin ihan ikioma taideteos, ei mikään kopio!  Tää on sitä Mimarin "tapettitaidetta" ...toi esittää kai jotain kaksjalkasta hämähäkkiä. Eiks oo siisti? ;-) No mut päästetään toi plikka ääneen, kun sillä on kauheesti jotain sanottavaa tästä!

 - - -

Nii, äipän miälestä tää foto on ihan kauhee, ku siinnä on kaikkii roittei ja reikii seinis. Me ollaa kyl hianosti,  niinko aina, mut toi tausta kuulema tökkii...

Laitetaa tähä nyt sitte äipän miäliks "siistitty versio samasta teemasta"! Kuten näätte, me tosiaan ollaan iha aina ku toistemme kopiot!!! Paitti eriväriset.

 

Me tehrää kaikk aina yhres! Äippä sanookin meittii joskus "majakaks ja perävaunuks".

Välil me ollaa viärekkäi ja välil peräkkäi. Mut emmää mittää perävaunui kyl nää! Vaiks on tolla ukilla kyl tua pihal semmone vehe mitä se vetää auton peräs! Jos se äippä tarkottiki sit sitä...

 

Toi Balmer on oikeesti ihan SUPER-VIISAS veikka, ni et mää rupesin heti tekeen kaikk samat jutskat ku sekin, ja sit äippä aina kehu meittii ihan hirveesti ja anto hyvää, ni et miks mää sit olisin nii hölmö et tekisin jotai muuta??!! 

Täs me yritetää saara äippää viskoon meitil jotai keppei, tai Baltsu käskee ja mää säestän! 

 

Tän otoksen nimi vois olla vaiks "Toveruus". Mun miälestä meittistä oikeen paistaa toi "vapaus, veljeys ja tasa-arvo" vai miten se nyt meni...Mut eniveis me pelataan nii hyvin yhteen...joskus jopa pual kahteen 

 

Baltsu pyys laittaa tähän kuvan siittä ja Amista, ku niittä luultii aina kaksosiks! Eikä yhtää ihme, ku kattoo ny tätäki otosta. Nii ne on ku kaks marjaa. Ja olihan niillä sama äitee. Baltsu ja Amppu oli kanssa iha erottamattomat, mut äippä on kyl sanonu, ettei ne nukkunu yhres niinko me tehrää Balmun kanssa  . Se vissii johtu siittä, et se Ami oli ton Baltsun POMO ja kuulema aikas tiukka typy, ja en oo kyl kuullukkaa et joku nukkus pomos kans?!!! Ja Ami oli kans kuulema tosi ittenäine naenen, eikkä hualinu sinne soffalles mittää äijii. Joku roti. Mää kyl tykkää nukkuu ton Baltsun viäres, siin on nii ihanan turvallista. Vähä se kuarsaa, mut ei se haittaa.

 

Sitte tähän juttuu kuuluu kans tää ihmisolioitten ja meittien koirien väline toveruus, joka on aikas hianoo. Ja aikas hyvin noi ihmiset oppii totteleen meittii, ku niittä jonku aikaa kouluttaa ja reenaa. Ihmiset on siittäki hyvii olemas, et ilman niittä meittien ruakavalio olis jonku verran köyhempi, ja talvel vois vähä vilu tulla tual mettäs. Sitte niitten kans pääsee kaikkii kivoihi paikkoihi, niinko esimerkiks me sinne Ahvenanmaalle ja mummin ja ukin möksälle  . On niittä varmaa muitaki hyvii pualii, mut ei niistä sen enempää, tää on kuiteski koiraploki!

Mut täss olis ny muutamii kuvii tästä ihmiste ja koiratte välisest toveruuresta:

 

Baltsu ja ukki tekee hiakkatöitä yhres. Vähäks oli kivaa. Kyl kaikelaine KAIVAMINE yhristää eri plaatuu olevii olentoi, niinku ny ihmist ja koiraaki!

 

 

Niinko mää olen teitil sanonu ennenki, ni toi Baltsu on AINA ÄIPÄN kans, ni tässä siittä toristemateriaalii:

1. Kalassa; ja huamakkaa ton Balmun  päänuppi tossa alalairassa!

 

2. Uimassa; huamakkaa toi valkone tyyppi taas tossa rannantuntumassa...kyllä se äippä on sen verran hyvä uimari, ettei sitä ny koko ajan olis tarttenu vahtaa!

 

3. Aurinkoo ottamassa

( Tää on ny taas niittä äipän kuvia, mihin sen miälestä "kiteytyy" jotaki...niinko tähän kuvaan ny sitte jotai semmosta mitä ei sanoin pystyis kertoon ihmisen ja koiran välisestä yhteekuuluvuuresta. Oommää kyl samaa miältä.

 

Tää kuva ei varmaan tartte mitää kommenttii. 

 

Sitte tässä on toi iskä ja Ami. Toi Ami oli tosi läheinen ton iskän kanssa, varsinki vanhemmite. 

 

Ja tässä iskä ja Baltsu. Tään kuvan nimi vois olla vaiks: "Poijjaat"

 

Äippä, Ami ja Balmer elokuussa 2010

Te varmaan ny ihmettelette, et miks mua ei näy noissa kaikissa kuvissa? No kun mua ei tuallon viälä ollukkaa ku toi Ami eli, tai no ehkä jo semmotteena piänenä onkimaroiki piänempänä tiitiäisenä jossai mun äiteen Nekun masussa, mut ei mua viälä ollu niinko olemassaka. Vasta ton kesän jälkee syksyllä kun se Ami kuali, ja toi Balmu jäi iha yksiksensä, noi ihmiset alko tajuta tarvittevansa mua ja otti sitte yhteyttä tohon Eijatätiin. Siis mun Kätilöön. Ja Suunnittelijaan. (Vähäks oli hyvin suunniteltu, hei, semmää vaan sanon!)

Mut tähän tarinaan kuuluu toi Ami hyvi läheisesti, ku tää juttu kertoo airosta ystävyyrestä ja rakkauresta, ja se ei lopu eres siihen ku joku nukkuu pois. Semmone TOSI RAKKAUS kulkee mukana ain ja kaikkial, siäl sialus. Tosi ystävästä tulee niinko osa itteä. Ja se on paljo enemmä ku kaikk nää maalliset murheet ja muut - se on se elämän PUNANE LANKA.

 

 

Tähän loppuu äippä halus laittaa kuvan meittistä, musta ja Baltsusta, viime elokuulta. Äipän miälestä tää foto on yks sen parhaita tilannekuvia koirista ikinä...NO TIÄTTY, olenhan MÄÄ siinä  !