Nysse on taas alkanu uus vuas...ja äippä sano et TAAS sen pitää opetella kirjottaan uus vuasiluku! Meillä oli toooosi rauhallinen uus vuas, mitä ny vähä jotai pauketta kuulu ulkoota, mut muuten me köllötettiin vaan kotona. Me tultiin Turkkusesta vasta kotioki uuren vuaren aattona, ja aikaseen aamulla. Päästiin mun enon, eli ton äipän veljen kyyrissä, ku ne lähtivät jonnekki etelän lämpöön Helsinki-Vantaan kentältä, ja ottivat sitte meitit kyytiin. Mutta oli kyä aikanen herätys...neljältä aamulla, ei oo mun juttu, ei....eikä kyä ton äipänkään! Enkäs mää voinu yhtää nukkua autossakaan, kun se ei ollu meitin oma saabi...Balmer kuarsas koko matkan ja heräs vasta perillä, mut mun piti koko matkan vaan vahtii ja kiähnää äipän sylissä ja sitte tiätty väsytti koko loppu päivän!

Eikäs me Balmerin kanssa mitää paukutteluu pelätä, hah! Pikkulikat pelkää niittä!! Ne oli komioi ne raketit kun ne välkky siä tummalla taivaalla, ja me räkytettiin aina Balmerin kanssa tois kovaa ku tuli oikeen komia paukku!!  Äippä sano, et sillä ja iskäl olis pitäny olla kuulosuajaimet...

Mut ei vaan, kyä niittä paukkuja voi pelätäkin, ainaskin jos on joskus saanu semmotteen liian lähelle . Mää en onneks oo, eikäs Balmerkaan, kun toi äippä ja iskä on ihan supervarovaisii, eikäs viä meittiä ulos silloin ku paukkuu ja kattoo kans et mihin viä meittiä. Eikä IKINÄ laske meittiä irti hihnasta...se olis ihan hulluntyhmää, jos siinä nimittäin kävis niin, että joku tollo viskais jonku paukun liian liki, ja me pelästyttäis, nii sittehän sitä juaksis vaa etiäpäin iha vauhkona, eikäs välttämättä enää ikuna löytäs kotionsa... Tossa meitin naapuritalossa kävi hassusti yhrelle Viivi-nimiselle kääpiömäyräkoiran pennulle...sen emäntä oli justiinsa pitäny Viiviä ilman hihnaa omalla takapihallaan ja sitte joku hölmö äijä oli ampunu jonku raketin melkeen Viivin päälle, ja se oli tiätty pelästyny ja sännänny karkuun! Ja se hölmö äijä oli ollu tosi ilkee ja tyhmä kun Viivin emäntä oli hermostunut ihan hirveesti, ja sanonu vaan että "älä siinnä hössötä, kyl se piski siältä takas tulee" ja jatkanu vaa rakettien ammuskeluu. Siis mää niin tiärän mitä mun iskä (tai äippä, sekin on välillä aika tempperamenttinen...) olis tommoselle äijälle tehny, jos joku olis pommittanu mua tai Balmerii!  Mut sitä ei voi täs ny toistaa, ku tää on tämmöne "koko perheen ploki" . Äippä ja iskäkin oli pariin otteeseen ettimässä Viiviä, mut ei sitä löytyny, ja ne jo maalaili kauhukuvia, et jos Viivi jää auton alle tai jäätyy ulkona...mut ONNEKS seuraavana päivänä saatiin viästii, et Viivi oli tullut raapiin kotiovee viiden aikaan aamuyästä, ja oli kuulemma ollu tosi kaukana karussa, tiäsi joku täti kertoo. Huh, onneks Viivi löysi kotiansa, kun se on munkin kaveri ja tosi kiva tyttö! Äippä luki kanssa ihan liian monta juttua raketteja pelästyneistä koirista, jotka oli teillä tiätymättömillä... Toivottavasti ne ovat kaikki löytäneet kotiansa.

 

Yhtenä päivänä äippä ripusti meittien kaulaan tämmöttii rusetei ja korui, ja sanoi että nyt otetaanki uuren vuaren kunniaks oikeen nasta "hianostelu-kuva", ja sitte äippä lavasti tommotteen kuvaustilan ja Balmer tiäs heti mitä pitää tehrä: no PATSASTELLA!! Ja vitsi, että se on sitte tooosi hyvä tossa patsastelussa! Mut ny oon määkin!  Hahaa! Otinpahan oppia erelliskerrasta (kun näin MITEN PALJON kuivattuu ankkaa Balmer sai palkkioks!!) ja äippä myänsi olleensa melko otettu siittä, miten upeesti mää patsastelin...en kiähnänny yhtää ensimmäistä kertaa!!! ja olin siinä vaan ihan "patsaana" ja ylväs ko pylväs niinko sanotaa, ja äippä sano et mää näytin ihan joltai kuninkattarelta tai joltai viä hianommalta ko olin niin ylväski!  Kyä mää hallitten kuraojissa rypemisen lisäks ton "porvariston hillitty charmi"-lookinkin...vastakohris se on voima, nääs! 

Komee Balmer  Toi Balmer tulee hirveen hyvin juttun noitten Mirrienkin kanssa; tässä esimerkkinä "Mirri kaulassa" 

 

Ja sitten määkin sain palkkioks PALJON sitä kuivattuu ankkaa  nii että lisää vaan näitä mallinhommia, sanon mää! Se Paparazzi-mallitoimiston täti on äipän ja iskän tuttu, nii täytyyki pyytää noitta ihmisiä kysyyn siltä, et jos se tarttis sinne "malli-talliinsa" tämmötteen nuaren simpsakan flikan, jolta hoituu toi patsastelu!!! Ja mää olen ymmärtäny, et noista patsastelu-hommista maksetaani iha hyvin...se tarkottais meinaan aika monta pussillista kuivattuu ankkaa...Ja vaikkei mulla just oo mitää talli-kokemusta, nii siinäkin toi velipoika voi mua auttaa, se kun on nääs melkeen syntyny tallissa...vaikkei mikää "tallirusseli" ookkaan. Ja sitäpaitti...onhan mulla jo kokemusta MISSIkisoistakin...me ollaan taas muuten menossa yksiin missimittelöihi Turkuun 21.1. Viä en oo mitää voittanu, mut se on vaan AJAN kysymys